SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Lingförbundets familjegymnastik
 

Familjegymnastiken riktar sig till de allra yngsta barnen på 2-5 år.

 

På familjegymnastiken deltar alltid en förälder aktivt med barnet och tillsammans introduceras man på ett lekfullt sätt till rörelse och gymnastikens grunder.  


Träningen är allsidig, varierande och lekfull med övningar och rörelser som är anpassade efter barnens individuella förmågor och utveckling. Vi skapar förutsättningar för ett aktivt liv och fysisk, social och mental utveckling, där barnen får utvecklas i sin egen takt.  


Familjegymnastiken genomsyras av rörelseglädje - det viktigaste är att ha roligt - och med hjälp av lek, dans och olika gymnastikredskap får barnen möjlighet att träna sin koordination, motorik, kroppskontroll och samarbetsförmåga. 


Varje träning består av uppvärmning, redskapsbana samt avslutande lek och samling. Träningarnas övningar utgår från gymnastikens tolv grundformer - krypa, gå, klättra, rulla, balansera, hoppa, springa, stödja, kasta, fånga, åla och hänga. 

 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners