SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Välkommen till Lingförbundet

Lingförbundet är en av Göteborgs största gymnastikföreningar med drygt 1000 medlemmar. Vi har runt 60 olika grupper som håller igång i gymnastiksalar och idrottshallar runt om i Göteborg med omnejd.

 

Vi är en breddgymnastikförening med tävlingsverksamhet, och vi erbjuder familje-, barn- och ungdomsgymnastik samt truppgymnastik och gruppträning för vuxna och seniorer. 

 

Vi vill att du ska trivas med dig själv och med oss. Vi utbildar och fortbildar kontinuerligt våra ledare för att erbjuda våra gymnaster och medlemmar välanpassade och genomtänkta träningar. 

 

Välkommen att träna med Lingförbundet!

Ledarporträtt: Alice Börjesson
2023-09-28 11:16

Vår nästa ledare att presentera är Alice Börjesson. Alice har grupper på alla nivåer - från familjegymnastiken upp till truppgrupp, och ni hittar henne i våra grupper på Fiskebäcksskolan, i Haga och på Hovåsskolan. 

 

Några snabba frågor till Alice

 

1. Hur länge har du varit ledare i Lingförbundet och vad har du för gymnastik/idrottsbakgrund?

Jag har varit ledare i Lingförbundet i 3 år. Jag började själv Lingförbundet som 4-åring då min mamma var tränare, och sedan i senare ålder började jag träna och tävla i truppgymnastik, vilket jag höll på med i ungefär 5 år.

 

2. Vad tycker du är det bästa/roligaste med gymnastik?

Det roligaste med gymnastiken är att utvecklas och att få köra nya saker. Det bästa är den pepp som skapas i gymnastiklagen och att alla blir som en stor familj där man stöttar varandra. Som ledare i Lingförbundet är det bästa att få se hur alla gymnaster utvecklas och blir bättre. 

 

3. Vilken övning är din favorit inom gymnastiken?

Jag skulle säga att dubbla volter är mina favoritövningar. Jag gillar speciellt att köra dubbel halv, som är en dubbelvolt där du i sista volten gör du en skruv. Jag gillar denna volt eftersom att den är inte så svår att göra och den är lätt att lära sig. 

 

4. Varför ska man bli ledare i Lingförbundet?

Jag tycker att man ska bli ledare i Lingförbundet för att man har så kul. Det är en bra gemenskap och härlig stämning mellan ledare och alla gymnaster! 

 

Ledarporträtt: Modesty Haberl & Sara Wiksén
2023-09-22 13:54
Modesty till vänster och Sara till höger
Näst ut på tur i vår ledarporträttsserie är ledarna Modesty Haberl och Sara Wiksén. Tillsammans har de två grupper på Lerlyckeskolan - en Bas 2-grupp och en fortsättningsgrupp. 
 
5 snabba frågor till Modesty och Sara
 
1. Hur länge har ni varit ledare i Lingförbundet och vad har ni för gymnastik/ idrottsbakgrund?
Modesty:  Jag började som hjälpledare hösten 2020 och har sedan varit både hjälp- och huvudledare i några olika grupper. Min bakgrund är inte gymnastik utan jag har hållit på med cykling, skidåkning, aerobics, fallskärmshoppning och folkrace. 
 
Sara: Jag har varit ledare i föreningen sedan 2014, då jag började som hjälpledare och sedan tog över gruppen när huvudledaren slutade någon termin senare. Jag har själv tränat truppgymnastik från det att jag var 4 år ända upp i tonåren. 
 
2. Vad tycker ni är det bästa/roligaste med gymnastik?
M: Det är fantastiskt kul att få se våra gymnaster växa och få följa deras framsteg. Att se hur de utmanar sig själva och hur stolta de blir när de klarar av en ny övning. 
 
S: Roligast med gymnastik är att få röra sig och att man får så bra kroppskontroll att man kan göra nästan vad man vill! 
 
3. Vilken övning är er favorit inom gymnastiken? 
M: Min är kullerbyttan. Den är grunden för många andra övningar och kräver kroppskontroll och corestyrka. 
 
S: Min favoritövning är flickisen - det är en underbar känsla när man vågar kasta sig bakåt och lita på att kroppen klarar det!
 
4. Vad vill ni som ledare förmedla till era gymnaster?
M: Att de ska våga utmana sig själva och att vara stolta över sina egna framsteg. 
 
S: Jag vill förmedla glädje och mod, känslan av att "jag kan allt om jag övar", och lyckan när man äntligen klarar en ny övning. 
 
5. Varför ska man bli ledare i Lingförbundet?
M: Jag har min egen dotter i båda våra grupper och det är en fantastisk möjlighet att få följa hennes och andra barns utveckling, och samtidigt få bidra till att öka deras självkänsla och kroppskontroll. 
 
S: För att det är så givande att se glädjen i barnens ögon när de lär sig nya saker, leker och mår bra. Har man sina egna barn i gruppen är det också ett bra tillfälle att hinna umgås extra mycket! 
 
Vinn Lingförbundets hoodie
2023-09-21 11:08

Just nu har vi en tävling på vår Facebook och Instagram, där du kan vinna vår fina och sköna Lingförbundet-hoodie. 

 

Kika in på vår Facebook eller Instagram för att vara med och tävla! 

Ledarporträtt: Annie Hörberg
2023-09-16 13:51
Under läsåret kommer vi att presentera ledarna i alla våra grupper och först ut är en av våra erfarna ledare - Annie Hörberg. Annie har flera grupper på Björlandagården, och leder barn ända från familjegymnastiken upp till truppgruppen T8. 
 
5 snabba frågor till Annie 
1. Hur länge har du varit ledare i Lingförbundet och vad har du för gymnastik/ idrottsbakgrund?
Jag började som ledare i Lingförbundet vårterminen 2015, året som jag skulle fylla 12 år. Jag började tidigt i gymnastik, redan innan 2 års ålder i familjegymnastik och fortsatte tills att jag var ungefär 14 år gammal. I slutet tränade jag 4 dagar i veckan där vi tränade inför ungdoms-SM.
 
2. Vad tycker du är det bästa/roligaste med gymnastik?
Det bästa och roligaste med gymnastiken är att man blir som en stor familj, man hjälper och stöttar varandra samtidigt som man har kul tillsammans, både som gymnast och som tränare.
 
3. Vilken övning är din favorit inom gymnastiken? 
Min favoritövning är hel in halv ut, som är en dubbelvolt med en helskruv i första volten och en halv skruv i andra volten. Jag har alltid tyckt att den har sett väldigt häftig ut och det är en av de svårare volterna jag tränade på som gymnast.
 
4. Vilket är ditt bästa minne med Lingförbundet?
Jag har väldigt många bra minnen med Lingförbundet, så det är svårt att bara välja ett. Men många minnen jag har är när mina gymnaster lär sig något nytt som de länge kämpat med eller när jag själv tränade och tävlade i Lingförbundet.
 
5. Varför ska man bli ledare i Lingförbundet?
Jag tycker verkligen att man ska bli ledare i Lingförbundet framförallt för att det är väldigt kul. Samtidigt som man lär sig mycket och hela tiden utvecklas som person. Man blir en viktigt förebild för många barn och ungdomar och det är väldigt kul. Det finns alltid nya utmaningar och man får alltid bra stöttning från föreningen.
Utvecklingsdag för kansli och styrelse
2023-09-14 14:17
Aktiv paus med promenad, och olika workshops.
I söndags 10/9 hade kansliet och styrelsen tillsammans en utvecklingsdag på Villa Belparc i Slottsskogen.
 
Under dagen hade vi ett antal workshops kring föreningens årshjul och våra olika arbetsgrupper. Allt med fokus på att vidareutveckla vår anrika förening och fortsätta förbättra oss.
 
En väldigt lyckad dag med många tankar och idéer som vi ser fram emot att involvera er medlemmar i och genomföra tillsammans under kommande läsår!
NY GRUPP HT23: Bas 1 45 min Björlanda
2023-09-12 08:00

Vi kommer att starta igång en Bas 1 45 minuters grupp på Björlandagården söndagar kl. 15.30-16.15 med start v. 39.

 

Den nya gruppen är för barn födda 2017-2018 (5-6 år) och ingår i vårt Bas-program på nybörjarnivå. Alla är välkomna att börja på denna nivå och inga förkunskaper krävs. Läs mer om våra Bas 1-grupper på denna sida

 

I gruppen har vi en huvudledare, men vi behöver ytterligare 2-3 st ledare till gruppen. Om du som förälder vill engagera dig, hör av dig på info@lingforbundet.se 

 

Välkomna att boka plats på vår bokningssida till hösten 2023 på Björlanda!

 

Hitta till gymnastiksalarna
2023-09-11 15:29

Vi har många grupper i många olika skolor och lokaler runt om i Göteborg. Vi får en del frågor på mailen om adresser, och för att göra det så enkelt som möjligt att hitta rätt har vi sammanställt en lista med alla skolors/lokalers adresser.  

 

Ni hittar adresserna HÄR.

 

Välkomna till höstterminen! :) 

Terminsstart barn- & ungdomsgymnastik - välkomna!
2023-09-11 09:30

Den här veckan startar höstterminen igång för alla barn och ungdomar, och vi vill passa på att välkomna er tillbaka till gymnastiken. 

 

Vi har fortfarande några enstaka platser kvar i vissa grupper, kika gärna på vår bokningssida om ni är intresserade av att börja i gymnastik hos oss. 

 

Vi välkomnar alla våra gymnaster, ledare och föräldrar till en ny termin fylld av rolig och utvecklande gymnastik med Lingförbundet!

 

Bilder från uppstartsträffen
2023-09-07 14:52
 
Här kommer en liten tillbakablick från vår uppstartsträff för alla barn-, ungdoms- och truppledare förra veckan 😍
 
Vi hade så kul och vill dela några bilder från våra olika aktiviteter.
 
Bild 1 - Petra från kansliet höll genomgång av passningsteknik på olika övningar, ex. fram- och bakåtkullerbyttor, hjulningar och olika hopp
 
Bild 2 - många skratt bland våra ungdomsledare som fick utföra olika rollspel för situationer som kan uppstå på en träning mellan gymnaster, föräldrar och ledare
 
Bild 3 - våra lite mer rutinerade ledare arbetade med att ta fram olika övningar och upplägg för att våra gymnaster ska utvecklas i sin gymnastik
 
Bild 4 - förklaring och instruerande för nya ledare kring vad man ska tänka på vid passning av kullerbytta på plintlock
 
På måndag drar höstterminen äntligen igång för alla våra barn-, ungdoms- och truppgrupper - som vi längtat! 
 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners