SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Välkommen till Lingförbundet!

Lingförbundet är en av Göteborgs största gymnastikföreningar med drygt 1300 medlemmar. Våra närmare 70 grupper håller igång i gymnastiksalar och idrottshallar runt om i Göteborg med omnejd.

 

Vi är en breddgymnastikförening med tävlingsverksamhet, och vi erbjuder familje-, barn- och ungdomsgymnastik samt truppgymnastik och gruppträning för vuxna. 

 

Vi vill att du ska trivas med dig själv och med oss. Vi utbildar och fortbildar kontinuerligt våra ledare för att erbjuda våra gymnaster och medlemmar välanpassade och genomtänkta träningar. 

 

Höstterminen 2022 närmar sig
2022-08-09 14:18

Än är det fortfarande sommar, men höstterminens gymnastik närmar sig med stormsteg. Just nu finns det platser kvar i barn- och ungdomsgymnastiken, men vänta inte för länge med att boka - platserna brukar försvinna snabbt nära terminsstart! 

 

Barn- och ungdomsgymnastik

Höstterminen börjar v. 37 med startdatum för samtliga gruppen mellan 12-18/9. 

 

Gruppträning

Terminen drar igång v. 36 för våra motionärer på gruppträningssidan och vi erbjuder allt från medelgympa och seniorgympa till zumba, Efit och yoga. 

 

Se vårt utbud, schema och priser här, och bli medlem genom att kontakta oss på info@lingforbundet.se 

 

Välkomna att träna med Lingförbundet i höst!

Del 3: Lingförbundets gymnastik - Bas 2
2022-08-03 14:18

Lingförbundet har ett brett utbud av gymnastik för både barn och ungdomar. I den här serien på 5 delar kommer vi att presentera vårt utbud av barn- och ungdomsgymnastik. 

 

Del 3: Bas 2

Bas 2 är den andra nivån av vår barngymnastik och här har vi fortsatt ett lekfullt förhållningssätt och bygger vidare på färdigheterna som barnen har med sig från Bas 1 (det är dock inte nödvändigt att ha gått i Bas 1 för att kunna börja i Bas 2). 

 

Vi erbjuder Bas 2-grupper för barn mellan 7-13 år och alla grupper tränar i 60 minuter per träningstillfälle. 

 

Träningen handlar mycket om att fortsätta träna på och utveckla de grundläggande gymnastiska momenten som är viktiga inför svårare övningar. Exempel på övningar som förekommer är kullerbytta fram och bak, handstående, handstående nedrullning, förövningar för och hjulningar samt olika hopp på satsbräda. På ett roligt sätt tränar vi också på att bli starka i hela kroppen. 

 

Varje träning består av uppvärmning, redskapsbana med olika stationer samt avslutande lek och samling. Vi använder de redskap som finns tillgängliga i salen och jobbar mycket med stafetter och samarbetsövningar.

 

Är du intresserad av att boka ditt barn till någon av våra Bas 2-grupper? Du hittar hela vårt utbud för Bas 2 här, och på vår bokningssida bokar du enkelt plats i någon av våra grupper (i mån av plats).

 

Del 2: Lingförbundets gymnastik - Bas 1
2022-07-28 14:17

Lingförbundet har ett brett utbud av gymnastik för både barn och ungdomar. I den här serien på 5 delar kommer vi att presentera vårt utbud av barn- och ungdomsgymnastik. 

 

Del 2: Bas 1 - 45 & 60 min

Bas 1 är den första nivån av vår barngymnastik - till dessa grupper är alla välkomna och man behöver inte ha några förkunskaper. 

 

Vi erbjuder Bas 1-grupper för barn mellan 5-9 år, där de yngsta barnen 5-6 år tränar 45 minuter och barn 6-9 år tränar 60 minuter per träningstillfälle. 

 

Träningen är lekfull och det är stort fokus på rörelseglädje, där barnen får prova på gymnastikens olika grundövningar och utveckla sina grundläggande motoriska färdigheter. Gymnastiken skapar fysisk, social och mental utveckling, där barnen får utvecklas i sin egen takt.  

 

Exempel på övningar som förekommer är kullerbytta fram och bak, hopp på satsbräda, olika rullövningar såsom rulla stock, handstående och förövningar till hjulning. 

 

Varje träning består av uppvärmning, redskapsbana med olika stationer samt avslutande lek och samling. Vi använder de redskap som finns tillgängliga i salen i form av mattor, plintar, satsbrädor, ribbstolar, ringar, bommar, bänkar och linor. Ofta använder vi också en del handredskap som till exempel ärtpåsar, hopprep och rockringar.


Är du intresserad av att boka ditt barn till någon av våra Bas 1-grupper? Du hittar hela vårt utbud för Bas 1 här, och på vår bokningssida bokar du enkelt plats i någon av våra grupper (i mån av plats).

 

Del 1: Lingförbundets gymnastik - familjegymnastik
2022-07-19 14:17

Lingförbundet har ett brett utbud av gymnastik för både barn och ungdomar. I den här serien på 5 delar kommer vi att presentera vårt utbud av barn- och ungdomsgymnastik. 

 

Del 1: Familjegymnastik 

Familjegymnastiken riktar sig till de allra yngsta barnen på 2-5 år, och här deltar alltid en förälder aktivt med barnet. 

 

Tillsammans introduceras barn och förälder på ett lekfullt sätt till rörelse och gymnastikens grunder. Träningen är allsidig, varierande och lekfull med övningar och rörelser som är anpassade efter barnens individuella förmågor och utveckling. 

 

Genom familjegymnastiken skapar vi förutsättningar för ett aktivt liv och fysisk, social och mental utveckling, där barnen får utvecklas i sin egen takt.  

 

Familjegymnastiken genomsyras av rörelseglädje - det viktigaste är att ha roligt - och med hjälp av lek, dans och olika gymnastikredskap får barnen möjlighet att träna sin koordination, motorik, kroppskontroll och samarbetsförmåga. 

 

Varje träning består av uppvärmning, redskapsbana samt avslutande lek och samling. 


Är du intresserad av att boka familjegymnastik? Du hittar hela vårt utbud av familjegympagrupper här, och på vår bokningssida bokar du enkelt in dig och ditt barn i någon av våra grupper (i mån av plats).

 

Sommarstängt på kansliet
2022-07-13 12:12

Lingförbundets kansli kommer att ha sommarstängt från mitten vecka 28 till och med vecka 32. Vi är tillbaka på kontoret igen den 11/8.

 

Under semesterperioden kommer vi inte att ha möjlighet att besvara mail och telefontiden är stängd. När vi är tillbaka efter semestern kommer vi att besvara alla mail i tur och ordning, så vi ber er att ha överseende med att svar kan dröja lite längre. 

 

Om du har frågor rekommenderar vi att kika in på sidan Vanliga frågor, där du hittar svar på de mest förekommande frågorna.

 

Mer information om terminsstart, avisering för gruppträning och annat inför höstterminen kommer skickas via mail i augusti. 

 

Ha en riktigt fin sommar och välkomna att träna med oss i höst!

Träna med Lingförbundet
2022-07-08 11:57

Lingförbundet erbjuder varierad och rolig gruppträning för vuxna och seniorer. Alla är välkomna och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller van motionär!  

 

Som ny motionär får man prova på gratis en gång innan man väljer att bli medlem, och när man sedan betalat träningsavgiften är det fritt fram att träna hur mycket man vill på alla våra pass. Vi har träningspass under vardagar i Haga, Kärralund, Rosendal, Gunnestorp, Eklanda och Askim/Hovås.

 

Se hela vårt utbud här och kika på schemat här.  

 

För att anmäla dig, maila oss på info@lingforbundet.se, så hjälper vi dig vidare. 

 

För dig som redan är motionär - avisering med betalinformation inför höstterminen kommer i augusti, så håll utkik. 

 

Välkommen att komma igång med träningen i höst!

 

Bokningen för HT-22 öppen för nya medlemmar
2022-06-16 14:14

Idag 16/6 har vi öppnat bokningen för nya medlemmar till höstens gymnastikgrupper. 

 

Vi erbjuder familje-, barn- och ungdomsgymnastik från nybörjarnivå till mer avancerad nivå. Läs mer om familjegymnastik här samt om barn- och ungdomsgymnastik på denna sida. 

 

På vår bokningssida finns information om grupper med lediga platser och det är där som du bokar in ditt barn i höstens grupper. 

 

Välkommen att maila oss på info@lingforbundet.se om det är några frågor. 

Bli ledare i Lingförbundet!
2022-06-14 14:24

Rekryteringen till höstens barn-, ungdoms- och truppgrupper pågår för fullt. Vi har grupper i hela Göteborg och söker ledare över 18 år. 

 

Är du intresserad av gymnastik eller rentav kanske gammal gymnast? Eller är du förälder med barn i någon av våra grupper och vill vara med som ledare? Ansök till Lingförbundet! 

 

Vi välkomnar både gymnastikkunniga och nya inom gymnastiken att ansöka om att bli ledare. Ledarskap från andra idrotter eller sammanhang är väldigt gångbart även inom gymnastiken, så tveka inte att söka även om du inte är så gymnastikkunnig. 

 

Läs mer om hur det är att vara ledare i Lingförbundet här och ansök via mail till info@lingforbundet.se 

 

Tillsammans tar vi gymnastik-Sverige framåt! 

 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners