Den 30/11 öppnar vi bokningen till gymnastiken VT-20 för nya medlemmar
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lingförbundet
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Välkommen till Lingförbundet!

Lingförbundet är en av Göteborgs största gymnastikföreningar med drygt 1300 medlemmar. Våra närmare 70 grupper håller igång i gymnastiksalar och idrottshallar runt om i Göteborg med omnejd.


Vi är en breddgymnastikförening med tävlingsverksamhet. Vi vill att du ska trivas med dig själv och med oss. Vi utbildar och fortbildar kontinuerligt våra ledare så att de kan erbjuda dig en väl anpassad och genomtänkt träning. 

Lingförbundet söker nya ledare inför VT-21!
2020-11-23 16:12

Skulle du eller någon du känner vara intresserad av att bli ledare hos Lingförbundet? Inför vårterminen 2021 söker vi både huvudledare och hjälpledare till några av våra grupper.


Som ledare i vår förening ansvarar du för att barnen har en rolig, utvecklande och säker gymnastiklektion. Vi jobbar i ledarteam med en huvudledare och en eller flera hjälpledare i varje grupp. Huvudledaren är den som har det huvudsakliga ansvaret för att planera lektionerna, registrera närvaro och ha eventuell kontakt med föräldrarna.


Som ledare måste du inte ha någon gymnastikerfarenhet sedan tidigare. Även om det såklart är en fördel om du har någon typ av erfarenhet från barn- och ungdomsidrott. Lingförbundet erbjuder dig interna inspirationskurser och vi bekostar även Gymnastikförbundets utbildningar för våra ledare. Vi tillhandahåller även förslag på lektionsplaneringar och stationer för att underlätta för våra nya ledare.  


Alla ledare får ett litet arvode för de lektioner man är med på. Huvudledarna får ett lite högre arvode eftersom de även har ett större ansvar. Föräldrar som också är ledare får dessutom 30% rabatt på sitt/sina barns träningsavgift.


Låter detta intressant så är du välkommen att höra av dig till oss på info@lingforbundet.se. Du kan även läsa mer om vad det innebär att vara ledare i Lingförbundet här. 


Just nu behöver vi i första hand ledare till följande grupper:


 Hagahuset söndag11.00-11.45FamiljegympaHuvudledare sökes 
 Hagahuset
 söndag12.00-12.45Bas 1 Huvudledare sökes 
 Skutehagen söndag10.00-11.00Bas 1Huvudledare och hjälpledare sökes 
 Ängåsskolan måndag17.15-18.15Bas 2Hjälpledare sökes 
 Ängåsskolan måndag18.15-19.15Fortsättning Hjälpledare sökes 
 Ängåsskolan onsdag17.30-18.30FortsättningHuvudledare och hjälpledare sökes 
      

Beställning av Lingförbundets luvtröja!
2020-11-13 13:08

Vill du också köpa Lingförbundets luvtröja? Vi behöver få in din beställning senast torsdagen den 19 november för leverans innan jul.

Du gör din beställning genom att maila gymnastens namn och vilken storlek du vill köpa till info@lingforbundet.se. Lingförbundet skickar dig en faktura och meddelar när tröjorna är färdiga att hämtas på kansliet. 

Lingförbundets luvtröja finns att beställa i följande storlekar:

Junior: 110-120, 130-140, 150-160
Dam: 34, 36, 38, 40, 42
Herr: XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL

(Tröjorna är något små i storlekarna så beställ hellre en något större storlek än vanligt än tvärt om.)

Pris juniorstorlekar: 275 kr
Pris seniorstorlekar: 325 kr


Anmälan till gymnastikgrupper VT-2021
2020-11-06 11:45

Nya medlemmar:
Från och med den 30 november kan nya medlemmar boka in sig till vårterminens grupper. Anmälan görs via vår bokningssida

Befintliga medlemmar:
Befintliga medlemmar har förtur till platserna. I vecka 47 kommer vi att skicka ut ett aviseringsmail till alla våra befintliga medlemmar. I mailet får ni en länk till återanmälan och betalning för VT-20. Vill man inte fortsätta nästa termin så avsäger man sin plats via samma länk. 

De flesta gymnaster kommer att erbjudas en plats i samma grupp som man gått i under höstterminen. I vissa grupper kan det dock förekomma små åldersförändringar eller uppflyttningar. Vill man byta till en annan grupp så måste man först avboka sin plats och sedan via vår bokningssida anmäla sig till en annan grupp. Befintliga medlemmar som vill byta grupp kan göra det från och med den 23 november. 


Vi vet inte exakt hur det kommer att se ut med restriktioner från Folkhälsomyndigheten men vi planerar för, och hoppas på, att vi kan bedriva vår verksamhet som vanligt under våren 2021.
Inställd gruppträning på grund av skärpta allmänna råd!
2020-10-29 18:12

Folkhälsomyndigheten har gått ut med lokala restriktioner för att minska smittspridningen i Västra Götaland. Enligt de rekommendationerna avråds föreningar från att bedriva idrottsverksamhet för personer födda senare än 2005. Därför måste Lingförbundet dessvärre ställa in all gruppträning inomhus för vuxna och seniorer fram till och med den 19 november. Därefter får vi se vad se hur läget ser ut. Vi kommer såklart att följa de allmänna råd och riktlinjer som gäller. 


Lingförbundets barn- och truppverksamhet fortsätter som vanligt tills vidare eftersom gymnasterna är under 15 år. Se informationen från Svenska gymnastikförbundet och Riksidrottsförbundet här:

https://www.gymnastik.se/Nyheter/Nyheter/2020/skarptaallmannaradistockholmostergotlandochvastragotaland/

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/lokalarestriktionerinforsiytterligaretreregioner


Höstlov vecka 44
2020-10-26 09:17

Vecka 44 är det höstlov och därför ingen träning. Detta gäller för båda barngymnastik och gruppträning. 

Utegympan på Askimsbadet fortsätter dock som vanligt. 


Utegympan på Salming flyttas till Askimsbadet
2020-09-21 11:02

Nu är det klart med tillståndet! Från och med onsdag den 23 september kommer utegympan i Askim att hållas på de stora gräsmattorna vid Askimsbadet. Ta med en dyna/träningsmatta att ligga på samt hantlar om du vill använda det. 

Varmt välkomna på måndagar och onsdagar kl 10.00! 
Uteträningen är igång!
2020-09-01 17:04
 
Igår startade uteträningen i både Skatås och Askim. Många glada motionärer kom och gympade med oss. I Skatås kör vi på måndagar kl 18.30 och i Askim på måndagar och onsdagar kl 10.00.  

Varmt välkommen att vara med du också!  

Utegympa i Askim
2020-08-28 11:30

Utegympan i Askim kommer från och med vecka 36 att vara på grusplanen bakom Salming Arena. Vi samlas där kl 10.00 på måndagar och onsdagar.

Vi hoppas på sikt få tillstånd att vara på gräsplanen vid Askimsbadet men inväntar tillstånd för detta. Under tiden använder vi oss alltså av grusplanen bakom Salming Arena och Askims simhall.

Det kommer inte att vara någon gympa inomhus på Salming Arena just nu. 


 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners