SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Välkommen till Lingförbundet

Lingförbundet är en av Göteborgs största gymnastikföreningar med ca 1300 medlemmar. Vi har runt 60 olika grupper som håller igång i gymnastiksalar och idrottshallar runt om i Göteborg med omnejd.

 

Vi är en breddgymnastikförening med tävlingsverksamhet, och vi erbjuder familje-, barn- och ungdomsgymnastik samt truppgymnastik och gruppträning för vuxna och seniorer. 

 

Vi vill att du ska trivas med dig själv och med oss. Vi utbildar och fortbildar kontinuerligt våra ledare för att erbjuda våra gymnaster och medlemmar välanpassade och genomtänkta träningar. 

 

Välkommen att träna med Lingförbundet!

Biljetter till våruppvisningen
2024-03-01 10:10
Nu släpper vi biljetterna till våruppvisningen i Lundbyskolans sporthall den 4 maj! 🤩🦒🤸
 
Köp biljetter till våra två uppvisningsföreställningar HÄR
 
Varmt välkomna till vår djungelinspirerade uppvisning! 
Välkommen till Lingförbundets våruppvisning!
2024-02-27 10:30

Lördagen den 4/5 bjuder vi in till Lingförbundet årliga våruppvisning. 

 

Årets tema är djungel och vi kommer att ha uppvisningen i Lundbyskolans nyrenoverade sporthall. 

 

För att alla grupper ska få visa upp sig har vi två uppvisningsföreställningar och på fredag den här veckan skickar vi ut inbjudan till respektive uppvisning till alla föräldrar och medlemmar. 

 

Biljetter kommer att släppas i samband med inbjudan och information publiceras här på hemsidan. 

Styrelseporträtt: Karin Hörberg
2024-02-19 11:57

Nästa styrelsemedlem på tur att presentera är Karin Hörberg. Karin har varit med i Lingförbundets styrelse under flera perioder och nu under de tre senaste åren har hon haft rollen som ordförande. Karin har otrolig erfarenhet och kunskap inom gymnastiken, och jobbar utöver sitt ordinarie jobb på Volvo även som utbildare åt Svenska Gymnastikförbundet. 

 

Några frågor till Karin

 

1. Vad har du för koppling till gymnastik och till Lingförbundet?
Jag och dottern började i familjegympa hos Lingförbundet när hon var liten. Jag hade dessförinnan varit både gymnast och ledare i en annan förening, men ville att dottern skulle kunna träna nära där vi bor. Nu är båda döttrarna och även systerdöttrarna ledare i föreningen. Det är väldigt roligt att ha ett gemensamt intresse. 


2. Varför valde du att bli styrelsemedlem?

Jag har valde att bli styrelsemedlem för att föreningen hade stort behov av nya styrelsemedlemmar och att jag kan bidra med mycket erfarenhet och kunskap om gymnastik. 


3. Vad tycker du är roligast/mest givande med att arbeta ideellt i en förening?

Det roligaste är att vidareutveckla föreningen tillsammans med styrelsen, kansliet och våra ledare. Det känns också bra att ge barn, ungdomar och vuxna möjlighet till en meningsfull fritidsaktivitet där de får möjligt att träna gymnastik. 

 

4. Vad tycker du är den viktigaste frågan/det viktigaste området för föreningen att jobba med under kommande verksamhetsår?
Den viktigaste frågan för kommande verksamhetsår är att fortsätta vidareutveckla föreningen och se till att både nuvarande och nya medlemmar trivs i sina grupper. Jag skulle också vilja att ännu fler väljer att vara engagerade i våra aktiviteter eftersom det är vi tillsammans som kan förbättra vår verksamhet.

 

Sportlov vecka 7
2024-02-07 11:47

Under sportlovet vecka 7 (12/2-18/2) är det träningsuppehåll för alla våra barn-, ungdoms- och truppgrupper samt för våra gruppträningsmotionärer. 

 

Utegympan på Askimsbadet kör på som vanligt under sportlovet, måndag och onsdag kl. 10.00-11.00.

 

Vi önskar er alla ett härligt och aktivt sportlov! 

Lingförbundets årsmöte 2024
2024-01-27 11:53

Onsdagen den 13 mars kl 18.00 är det dags för Lingförbundets årsmöte avseende verksamhetsåret 2023. Mötet hålls i Lindås Arena (Gärdesvägen 7, 436 51 Hovås).

 

Alla Lingförbundets medlemmar som har betalat sin medlemsavgift för 2024 är välkomna att delta på årsmötet. Detta gäller samtliga motionärer i vår gruppträning, föräldrar till barn i våra familjegympagrupper samt alla ledare. Som medlem har man rösträtt och möjlighet att tycka till på årsmötet. 

 

Du anmäler dig till årsmötet genom att klicka på denna länk och fylla i dina uppgifter. 

 

Vi söker nya styrelsemedlemmar till vår styrelse och om du är intresserad av att engagera dig är du varmt välkommen att söka. Styrelsen har möte en gång i månaden och diskuterar verksamheten, utveckling och andra frågor som rör Lingförbundet. Tidsåtgången beräknas vara mellan 3-5 h per månad som styrelsemedlem. 

 

Är du intresserad av att sitta i styrelsen? Maila oss på info@lingforbundet.se och anmäl intresse så hjälper vi dig vidare.

 

Välkomna till årsmötet!

Ladda ner SportAdmin MedlemsApp
2024-01-17 11:18

Inför vårterminen ber vi alla föräldrar och motionärer att ladda ner SportAdmin MedlemsApp. 

 

Genom den informerar vi med er medlemmar om terminsinfo och andra aktuella händelser, så se till att hämta hem den för att inte missa kommunikation från Lingförbundet och ledarna i er grupp.

 

I appen kan ni se samtliga träningsdatum- och tider för vårterminen, och ni som föräldrar kan också enkelt markera om ert barn inte kommer på en träning pga sjukdom/annan orsak. Det är också i appen som ni kommer att få information ifall att någon träning skulle bli inställd.

 

Appen heter SportAdmin MedlemsApp och finns i Google Play för Android och AppStore för iPhones. 

 

Välkomna till vårterminen 2024!
2024-01-15 11:50

Den här veckan startar vårterminen 2024 igång för både barn- och gruppträningsverksamheten, och vi vill passa på att välkomna er tillbaka till gymnastiken. 

 

Vi har fortfarande några enstaka platser kvar i vissa grupper, kika gärna på vår bokningssida om ni är intresserade av att börja i gymnastik hos oss. 

 

Vi välkomnar alla våra gymnaster, motionärer, ledare och föräldrar till en ny termin fylld av rolig och utvecklande gymnastik med Lingförbundet!

Ordningsregler under Lingförbundets träningar
2024-01-13 11:29

Vår målsättning är att genomföra utvecklande och strukturerade träningar som är roliga för både gymnaster och ledare.

 

För att lyckas med det är det viktigt att man som gymnast (och förälder) lyssnar på vad ledarna säger, följer de regler som man har i gruppen och respekterar varandra - både de andra gymnasterna, andra föräldrar och ledare. 

 

Det kan lätt bli lite stökigt när många barn samlas i grupp och vi ser därför gärna att ni som föräldrar till gymnaster i våra grupper pratar med dem inför första träningen och löpande under terminen. Lyft att det är viktigt att lyssna på instruktioner från ledarna och att vara snälla mot andra gymnaster och ledarna. 

 

Några andra saker att tänka på inför träningarna är att:

  • Se till att komma i tid och vara ombytt - detta gäller alla barn och ungdomar samt föräldrar som deltar på familjegymnastiken (ni är förebilder och ska självklart vara ombytta precis som barnen)
  • Håret är ordentligt uppsatt och att barnen inte har på sig hängande smycken
  • Har kläder som sitter tight mot kroppen, ex. linne och leggings (för att göra det säkrare när ledarna passar gymnasterna på olika övningar)
  • Antingen är barfota eller har gymnastikskor - bara strumpor är förbjudet pga halkrisk

Vi vill också påminna om att man som förälder (och ev. andra anhöriga) inte får sitta med inne i gymnastiksalen och titta på utan man får vänta i omklädningsrum eller utanför. Ni får vara med vid första tillfället för att underlätta eventuella nerver hos barnen, men därefter är det utanför som gäller. Vi bjuder in till terminsavslutning varje höst- och vårtermin, och då är alla föräldrar, mor- och farföräldrar osv. varmt välkomna att titta. 

 

Om man som förälder är inne i salen förväntar vi oss att man engagerar sig som resurs och hjälper till med ex. fram- och bortplockning av redskap och stöttar ledarna. 

 

En annan sak som är viktigt att tänka på - det är fotoförbud på våra träningar. Vid terminsavslutningen får man fota, men enbart sitt eget barn (utan andra barn och vuxna synliga i bilden). Detta är för allas integritet och säkerhet. 

 

Ibland kan det bli ledarbortfall pga sjukdom och ni som föräldrar fyller här en viktig roll genom att vid behov och om möjligt kunna hoppa in och stötta de ledare som är på plats. Ni behöver inte kunna något om gymnastik utan det handlar mer om att ha en extra vuxen på plats för ordning och reda samtidigt som det möjliggör att vi ändå kan genomföra gymnastikträningen med färre ledare.

 

Vi söker alltid efter nya ledare, så om du vill engagera dig ytterligare är du varmt välkommen att läsa mer här och höra av dig till info@lingforbundet.se 

 

Vi välkomnar er till vårterminen, och hoppas att era barn och ni ska trivas med oss på Lingförbundet! 

Lingförbundets föreningskläder
2024-01-09 11:23

Via Stadium erbjuder vi våra föreningskläder till förmånliga teampriser. 

 

webbshopen finns Lingförbundets hoodie, T-shirts och linnen med föreningstryck. Utöver det finns även sport-BH, leggings, shorts och träningsbyxor samt väskor. 

 

Besök gärna vår shop och beställ hem kläder inför terminsstarten! 

 

 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners