SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Välkommen till Lingförbundet

Lingförbundet är en av Göteborgs största gymnastikföreningar med runt 1000 medlemmar. Vi har drygt 60 olika grupper som håller igång i gymnastiksalar och idrottshallar runt om i Göteborg med omnejd.

 

Vi är en breddgymnastikförening med tävlingsverksamhet, och vi erbjuder familje-, barn- och ungdomsgymnastik samt truppgymnastik och gruppträning för vuxna och seniorer. 

 

Vi vill att du ska trivas med dig själv och med oss. Vi utbildar och fortbildar kontinuerligt våra ledare för att erbjuda våra gymnaster och medlemmar välanpassade och genomtänkta träningar. 

 

Välkommen att träna med Lingförbundet!

Idag öppnar vi för nya medlemmar!
2023-06-01 08:00

Idag 1/6 kl. 08.00 öppnar vi bokningen för nya medlemmar inför höstterminen 2023. 

 

På vår bokningssida bokar du enkelt och smidigt in ditt barn i våra grupper i mån av plats. På sidan syns alla våra grupper (även de som är fulla) och överst på sidan kan man filtrera fram grupper baserat på nivå, ålder, träningsdag och plats. Det går också att välja att enbart visa grupper med lediga platser. 

 

Om just den grupp som du önskar plats i är full går det bra att sätta upp sig på bevakningslista för gruppen. Vid eventuella avhopp kommer alla som står på listan att få mail om att ledig plats finns och det är då först till kvarn som gäller. 

 

Vid frågor - vänligen kontakta oss på info@lingforbundet.se eller 031-28 28 85, så hjälper vi er. 

 

Välkomna till HT23 med Lingförbundet!

NYA GRUPPER HT23: Lerlycke & Eklanda
2023-05-29 13:52

Inför HT23 kommer vi att starta upp en ny familjegympagrupp på torsdagar kl. 17.00-17.45 på Lerlyckeskolan samt en Bas 1-grupp på söndagar kl. 15.15-16.15 på Eklandaskolan.

 

Bokningen för grupperna är redan nu öppna och plats i grupperna bokas via vår bokningssida. Först till kvarn gäller. 

 

Läs gärna mer om vår familjegympa och upplägget här samt Bas 1-gympa här

 

Vi söker även fler ledare till dessa grupper, så om du vill engagera dig som ledare i gruppen - varmt välkommen att maila oss på info@lingforbundet.se (ps. ledare får 30% rabatt på träningsavgiften för sitt barn). 

 

Bokningsöppning HT23
2023-05-09 10:10

Den 1 juni öppnar vi bokningen för nya medlemmar inför höstterminens familj-, barn- och ungdomsgymnastikgrupper. Många grupper är populära och platserna går åt snabbt, så se till att vara redo den 1/6. 

 

Som ny medlem bokar du plats via vår bokningssida, där du inom kommande veckor kommer att kunna se alla våra grupper med träningsdag, tid, plats samt antal lediga platser.

 

När bokningen har öppnat 1/6 behöver du först logga in på bokningssidan för att kunna boka plats. Inloggningen sker med hjälp av din mailadress och en engångskod som du får skickad till dig via mail när du påbörjar inloggningen. Väl inloggad kan du sedan boka in ditt barn i någon av våra grupper där det finns lediga platser.  

 

Befintliga medlemmar aviseras om plats för höstterminen via mail under maj månad. I mailet får ni en länk till återanmälan och betalning för HT-23. Vill man inte fortsätta nästa termin avsäger man sin plats via samma länk. 

 

Välkomna till en ny gymnastiktermin med Lingförbundet! 

Truppledare sökes inför HT23
2023-04-25 16:37

Inför höstterminen 2023 har Lingförbundet ett stort behov av nya truppledare som vill fortsätta att utveckla vår truppgymnastik. 

 

Majoriteten av våra nuvarande truppledare går just nu sista året på gymnasiet och tar studenten om någon månad. Till hösten kommer de flesta att resa eller börja studera på annan ort, vilket gör att vi kommer att ha flera grupper som behöver få in nya ledare. 

 

Vi söker därför dig som vill vara ansvarig ledare för någon av våra grupper tillsammans med andra ledare. Det är inget krav att ha varit gymnast själv, men vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och gärna inom gymnastik. 

 

För att bli truppledare krävs att du går obligatoriska utbildningar som erbjuds av Svenska Gymnastikförbundet. Lingförbundet står för alla utbildningskostnader. 

 

Vi har under det senaste året fått igång bra aktivitet i våra truppgrupper och samtliga har under vårterminen 2023 kommit igång med tävlingar igen efter pandemin. Detta är något som vi som förening och våra gymnaster väldigt gärna vill fortsätta att bygga på till hösten, och därför hoppas vi att vi kan hitta ledare som vill hjälpa oss att driva grupperna. 

 

Om du är intresserad - hör av dig till oss på info@lingforbundet.se 

 

Välkommen med din ansökan! 

Jubileumsuppvisning Lingförbundet 110 år
2023-04-17 10:43

Lingförbundet har fyllt 110 år och lördagen den 6/5 firar vi det med jubileumsuppvisning i Lundbystrandshallen!

 

Vi samlar alla gymnaster - från de allra yngsta i våra familjegympagrupper till våra äldsta trupp- och tävlingsgrupper - för en glädjefylld och färgglad gymnastikshow. 

 

För att alla våra gymnaster ska kunna få vara med under dagen kommer vi att ha två uppvisningar: 

  • Uppvisning 1 - kl. 10.30-12.00 (insläpp 10.00) 
  • Uppvisning 2 - kl. 14.30-16.00 (insläpp 14.00)

Inträde: 70 kr vuxen och barn från 12 år, under 12 år gratis. Enbart SWISH

Adress: Lundbystrandshallen (Anders Carlssons gata 10)

 

Varmt välkomna att komma och titta på någon av våra jubileumsuppvisningar!

Mary Berghamnstipendiet 2022
2023-04-06 11:17
Från vänster bild 1: Ordförande Karin Hörberg, Jasmin Pasalic och Peter Sandblad. Bild 2: Matilda Forsberg

Vid Lingförbundets årsmöte den 30/3 tilldelades mottagarna av Mary Berghamnstipendiet för det gångna verksamhetsåret 2022.

 

Stipendiaterna för föregående verksamhetsår är ledarna Jasmin Pasalic, Peter Sandblad och Matilda Forsberg. De har visat stort engagemang för gymnastiken och samtliga har valt att vidareutbilda sig genom Svenska Gymnastikförbundets kurser. De uppskattas varmt som ledare av gymnaster, föräldrar och Lingförbundet. 

 

Jasmin, Peter och Matilda leder tillsammans två av våra truppgrupper - T2 och T7 - som tränar på Idrottshögskolan och Hovåsskolan. 

 

För att läsa mer om Mary Berghamnsstipendiet, klicka här

 

För att ta del av information från årsmötet, vänligen kontakta kansliet på info@lingforbundet.se 

 

Påsklov vecka 15
2023-04-03 11:23
Nästa vecka är det påsklov och då är det träningsuppehåll för alla våra gymnastikgrupper (förutom vissa undantag som har kommunicerats separat till berörda grupper). 

 

Samtliga gymnastikgrupper drar igång igen med start från och med måndag 17/4. 

 

Ha ett fint påsklov och glad påsk önskar vi alla våra medlemmar! 

Sportlov vecka 7
2023-02-06 11:32

Nästa vecka är det sportlov och då är det träningsuppehåll för alla våra gymnastikgrupper med undantag för utomhusgymnastiken. 

 

Samtliga gymnastikgrupper drar igång igen med start från och med måndag 20/2. 

 

Ha ett riktigt fint sportlov! 

Lingförbundets årsmöte 2023
2023-01-30 10:25

Torsdagen den 30 mars kl 18.00 är det dags för Lingförbundets årsmöte för verksamhetsår 2022. Mötet hålls i Salming Arena.

 

Alla Lingförbundets medlemmar som har betalat sin medlemsavgift för 2023 är välkomna att delta på årsmötet. Detta gäller samtliga motionärer i vår gruppträning, föräldrar till barn i våra familjegympagrupper samt alla ledare. Som medlem har man rösträtt och möjlighet att tycka till på årsmötet. 

 

Du som medlem anmäler dig till årsmötet genom att klicka på denna länk och fylla i dina uppgifter. 

 

Vi söker nya styrelsemedlemmar till vår styrelse och om du är intresserad av att engagera dig är du varmt välkommen att söka. Styrelsen har möte en gång i månaden (ca 1 h per möte) och diskuterar verksamheten, utveckling och andra frågor som rör Lingförbundet. 

 

Är du intresserad av att sitta i styrelsen? Maila oss på info@lingforbundet.se och anmäl intresse så hjälper vi dig vidare.

 

Välkomna till årsmötet!

 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners