SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Välkommen till Lingförbundet

Lingförbundet är en av Göteborgs största gymnastikföreningar med runt 1000 medlemmar. Vi har drygt 60 olika grupper som håller igång i gymnastiksalar och idrottshallar runt om i Göteborg med omnejd.

 

Vi är en breddgymnastikförening med tävlingsverksamhet, och vi erbjuder familje-, barn- och ungdomsgymnastik samt truppgymnastik och gruppträning för vuxna och seniorer. 

 

Vi vill att du ska trivas med dig själv och med oss. Vi utbildar och fortbildar kontinuerligt våra ledare för att erbjuda våra gymnaster och medlemmar välanpassade och genomtänkta träningar. 

 

Välkommen att träna med Lingförbundet!

Lingförbundet söker nya ledare inför VT23
2022-12-02 09:48

Skulle du eller någon du känner vara intresserad av att bli ledare hos Lingförbundet? Inför vårterminen 2023 söker vi både huvudledare och hjälpledare till några av våra grupper.

 

Som ledare i vår förening ansvarar du för att barnen har en rolig, utvecklande och säker gymnastiklektion. Vi jobbar i ledarteam med en huvudledare och en eller flera hjälpledare i varje grupp. Huvudledaren är den som har det huvudsakliga ansvaret för att planera och genomföra lektionerna, registrera närvaro och ha kontakt med föräldrarna.

 

Som ledare måste du inte ha någon gymnastikerfarenhet sedan tidigare, även om det såklart är en fördel om du har någon typ av erfarenhet från barn- och ungdomsidrott. Lingförbundet erbjuder dig introduktion och vi bekostar även Gymnastikförbundets utbildningar för våra ledare. Vi tillhandahåller även förslag på träningsplaneringar och stationer för att underlätta för våra nya ledare.  

 

Alla ledare får ett litet arvode för de lektioner man är med på. Huvudledarna får ett lite högre arvode eftersom de har ett större ansvar. Föräldrar som också är ledare får dessutom 30% rabatt på sitt/sina barns träningsavgift.

 

Låter detta intressant så är du välkommen att höra av dig till oss på info@lingforbundet.se. Du kan även läsa mer om vad det innebär att vara ledare i Lingförbundet här

 

Just nu behöver vi i första hand ledare till följande grupper:

 

Eklanda söndag 9.45-10.30 Familjegympa Hjälpledare sökes  
Eklanda söndag 10.30-11.30 Bas 1 Hjälpledare sökes  
Haga (Hagahuset) söndag 11.00-11.45 Familjegympa Vuxen huvudledare sökes  
Haga (Hagahuset) söndag 12.00-12.45 Familjegympa Vuxen huvudledare sökes  
Haga (Hagahuset) söndag 14.00-15.00 Bas 2 Vuxen huvudledare sökes  
Kärralund tisdag 17.00-18.00 Bas 1 Huvudledare och hjälpledare sökes  
Torshallen söndag 10.00-10.45 Familjegympa Vuxen huvudledare samt hjälpledare sökes  
Torshallen söndag 11.00-12.00 Bas 1 Vuxen huvudledare samt hjälpledare sökes  
Information bokningsöppning VT23
2022-11-07 09:26

Vi är just nu i full gång med förberedelserna inför vårens alla grupper.

 

Befintliga medlemmar kommer som vanligt att ha förtur med sina bokningar och aviseringsmail för plats i befintlig grupp skickas ut under slutet av november.

 

Om man som befintlig medlem vill byta grupp avsäger man sig sin plats i den avisering man får och kan sedan i mån av plats boka in sig i annan grupp via vår bokningssida från 8/12 till och med 11/12. Vänligen observera att det inte finns någon platsgaranti, utan kontrollera platsstatus på vår bokningssida först innan uppsägning av befintlig plats görs.

 

Från och med 28/11 syns samtliga grupper på vår bokningssida och för nya medlemmar öppnar vi bokningen måndag 12/12 kl. 08.00.

 

För gruppträningsmotionärer (vuxna) finns det ingen prioriteringsordning och man kan anmäla sig när man vill. För att anmäla dig till vår gruppträning, vänligen maila info@lingforbundet.se

 

Varmt välkomna att boka in er på vårterminens gymnastik när vi öppnar!

 

Nu, reducerad träningsavgift för lediga platser HT-22
2022-10-28 12:44

Du som vill boka in ditt barn för att vara med resten av höstterminen 2022 får reducerad träningsavgift.

Det finns en del lediga platser i familjegympan, Bas1 45, Bas 2 och fortsättning.

Klicka på "Anmäl här/Boka plats" och ta dig vidare därifrån.

Anmälan är öppen tom 13/11-22.

Vecka 44 är det höstlov för de flesta grupper!
2022-10-28 12:34

Under höstlovet vecka 44 (31/10-6/11) har de allra flesta av våra grupper lov.

Det finns vissa undantag tex söndagsgrupperna i Eklanda. De har lov 30/10 och tränar 6/11.

Om det finns något ytterligare undantag så ska den/de grupperna ha fått speciell information om detta av sina ledare.

 

Även våra vuxna och seniorer som tränar inomhus har lov vecka 44.

Däremot pågår utomhusträningen vid Askimsbadet som vanligt. Måndag och onsdag kl. 10.00.

 

 

Endast telefontid på tisdagar kl. 10-12
2022-10-11 10:17

På grund av sjukdom kan vi endast bemanna telefonen på tisdagar kl. 10-12.

Ni når oss även via E-post till info@lingforbundet.se

Välkomna till höstterminen!
2022-09-12 13:33

Denna vecka startar höstterminen igång för alla barn och ungdomar, och vi vill passa på att välkomna er tillbaka till gymnastiken!

 

Observera att följande grupper startar först nästa vecka - Lerlyckeskolan tisdagar, Guldheden torsdagar samt Skutehagen söndagar. 

 

Vi har fortfarande några enstaka platser kvar i vissa grupper, kika gärna på vår bokningssida om ni är intresserade av att börja i gymnastik hos oss. 

 

Välkomna till en termin fylld av rolig och utvecklande gymnastik! 

Telefontid stängd tisdag 5/9
2022-09-05 11:39

Imorgon, tisdag 5/9, har vi telefontiden stängd pga planeringsdag. 

 

Vi öppnar telefontiden igen som vanligt på onsdag kl. 10.00-12.00. 

Del 5: Lingförbundets gymnastik - Trupp
2022-09-01 14:24

Lingförbundet har ett brett utbud av gymnastik för både barn och ungdomar. I den här serien på 5 delar kommer vi att presentera vårt utbud av gymnastik. 

 

Del 5: Truppgymnastik

Truppgymnastik är den fjärde och sista nivån av vår barn-och ungdomsgymnastik och i våra truppgrupper går gymnaster som har tränat gymnastik i flera terminer. De siktar på att tävla så småningom alternativt har redan börjat tävla. 

 

Vi erbjuder truppgrupper för barn och ungdomar mellan 7-15 år och grupperna tränar från 75 minuter till 4h i veckan. 

 

I truppgrupperna tränar gymnasterna mer målinriktat än i våra övriga gymnastikgrupper. Det är självklart viktigt att ha roligt på träningarna men gymnasterna måste också vilja och våga lära sig nya övningar. Det är även viktigt att kunna lyssna och ta instruktioner från ledarna. 

 

På träningarna blandas styrka och smidighet med teknikträning för olika gymnastiska övningar. Även truppgymnasterna behöver träna mycket på basövningar så som kullerbyttor och handståenden eftersom det även är grunden till många svårare övningar. 

 

Grupperna som tävlar kör tävlingarna tillsammans i ett lag i följande tre grenar: 

  • Fristående - truppen genomför ett program till musik. Ett friståendeprogram kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.
  • Tumbling - här genomförs tre voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs. Golvet är 15 m långt och 2 m brett.
  • Hopp - här genomförs övningar med trampett och hoppbord. Trupperna visar upp tre olika hoppvarv. Yngre gymnaster som tävlar på låg nivå har även möjlighet att tävla på varv med satsbräda och plint. 

Är ditt barn intresserat av att börja i truppgymnastik hos oss? Läs gärna mer om våra truppgrupper och träningstillfällen här, och på vår bokningssida kan du enkelt göra en intresseanmälan, så återkommer vi om provträningstillfälle.

 

Terminsstart Lingförbundets verksamhet
2022-08-22 13:54

Nu närmar vi oss terminsstart för alla våra grupper och här kommer information till dig som gymnast, förälder och motionär kring uppstart.  

 

Barn & ungdomsgymnastik

Samtliga familje-, barn-, ungdoms- och truppgrupper startar igång vecka 37, med startdatum mellan 12-18/9 för våra olika grupper. Terminen är 12 träningstillfällen och sista vecka är v. 49. 

 

Undantag gällande terminsstart är Skutehagen och Lerlycke tisdagar - dessa grupper startar igång vecka 38 och håller på en vecka längre till v. 50. 

 

Gruppträning

Vår gruppträningsverksamhet startar igång v. 36, med uppstart mellan 5-9/9 för våra olika grupper. 

 

Det är uppehåll för samtliga barn- och ungdomsgrupper samt gruppträning vecka 44 i samband med höstlovet. 

 

Vi välkomnar varmt alla våra gymnaster, motionärer och ledare tillbaka till träningen!

 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners