SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Truppgymnastik
 

I Lingförbundet har vi ett antal grupper med truppgymnastik. I dessa grupper går gymnaster som har tränat gymnastik i flera terminer och som vill tävla. 

 
I truppgrupperna tränar gymnasterna lite mer målinriktat än i våra övriga gymnastikgrupper. Självklart är det viktigt att ha roligt på träningarna men gymnasterna måste också vilja och våga lära sig nya övningar. Det är även viktigt att kunna lyssna och ta instruktioner från ledarna. 
 
På träningarna blandas styrka och smidighet med teknikträning för olika gymnastiska övningar. Även truppgymnasterna behöver träna mycket på basövningar så som kullerbyttor och handståenden eftersom det även är grunden till många svårare övningar. 
 
I truppgymnastik tävlar man tillsammans i ett lag i följande tre grenar: 
  • Fristående - truppen genomför ett program till musik. Ett friståendeprogram kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar
  • Tumbling - här genomförs tre voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs. Golvet är 15 m långt och 2 m brett
  • Hopp - i denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord.  Trupperna visar upp tre olika hoppvarv. Yngre gymnaster som tävlar på låg nivå har även möjlighet att tävla på varv med satsbräda och plint

Är du intresserad av att börja i någon av Lingförbundets truppgrupper? Då är du varmt välkommen att fylla i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig när det finns möjlighet att komma på provträning. 

 
Fristående, tumbling och hopp
 
 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners