SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
LINGFÖRBUNDET
Rörelseglädje och utmaning för barn och vuxna

Gruppnivåer barngymnastik

 

BAS 1

Till våra Bas 1-grupper är alla välkomna och man behöver inte ha några förkunskaper


Träningen är lekfull och det är stort fokus på rörelseglädje, där barnen får prova på gymnastikens olika grundövningar och utveckla sina grundläggande motoriska färdigheter. Exempel på övningar som förekommer är kullerbytta fram och bak, hopp på satsbräda, olika rullövningar såsom rulla stock, handstående och förövningar till hjulning. 


Varje träning består av uppvärmning, redskapsbana med olika stationer samt avslutande lek och samling. Vi använder de redskap som finns tillgängliga i salen i form av mattor, plintar, satsbrädor, ribbstolar, ringar, bommar, bänkar och linor. Ofta använder vi också en del handredskap som till exempel ärtpåsar, hopprep och rockringar.

 
 
BAS 2

I våra Bas 2-grupper har vi fortsatt ett lekfullt förhållningssätt och bygger vidare på färdigheterna som barnen har med sig från Bas 1.


Träningen handlar mycket om att fortsätta träna på och utveckla de grundläggande gymnastiska momenten som är viktiga inför svårare övningar. Exempel på övningar som förekommer är kullerbytta fram och bak, handstående med nedrullning, hjulningar och olika hopp på satsbräda. På ett roligt sätt tränar vi också på att bli starka i hela kroppen. 


På samma sätt som i Bas 1 består varje träning av uppvärmning, redskapsbana med olika stationer samt avslutande lek och samling. Vi använder de redskap som finns tillgängliga i salen och jobbar mycket med stafetter och samarbetsövningar.

 
 
FORTSÄTTNING
För att gå i någon av våra fortsättningsgrupper behöver man ha tränat gymnastik i några terminer. Man behöver kunna göra en kullerbytta och resa sig utan stöd, hjula, sparka upp på händer mot t ex en vägg själv samt handstående nedrullning (med pass). Det krävs också att man har viss styrka, kroppsspänning och koordination.
 

I våra fortsättningsgrupper är det fortsatt stort fokus på de gymnastiska grundövningarna som kullerbytta med raka ben, hjulning, handstående nedrullning och olika hopp på satsbräda. Utöver det är det också mycket förövningar för rondat, handvolt, flickis och volt.


I träningen påbörjas lite olika dansmoment för fristående och styrka är en naturlig del av träningspassen. 


På fortsättningsnivån är förhållningssättet till träningen fortfarande lekfullt, där beröm, uppmuntran och utmaningar får barnen att utvecklas på sin individuella nivå. Vissa viktiga delar av gymnastikövningarna tränas fortfarande med fördel i olika lekar och stafetter.

 
 
Följ oss på Sociala medier
Samarbetspartners